Laddar..

Hur rankar jag etta på Google?

Hur rankar jag etta på Google?

Vad krävs egentligen för att ta position #1 på Google? I den här artikeln går jag igenom mina bästa tips och tricks för att nå förstaplatsen på Google!

Alexander

Av Alexander Öqvist

Att det är viktigt att ranka så högt upp som möjligt på Google är det många som vet. Men frågan är – hur gör man för att ranka #1 på ett sökord? Självklart är det beroende på vilket sökord och vilken domän du sitter på men i den här artikeln ska jag gå igenom vad du behöver säkerställa för att kunna göra det. 

Förstå dina konkurrenter

Först behöver du förstå dina konkurrenter i sökresultatet och hur deras sidor ser ut för dom sökorden du är intresserad av. Du behöver titta på deras länkprofil för just den målsidan och se vad dom har för länkar till den sidan. Du behöver se igenom deras innehåll och fundera på vad du kan göra bättre än dina konkurrenter när det kommer till innehåll och länkar. 
 

Se över din landningssida

För att säkerställa att din landningssida är så bra som möjligt behöver du kanske bygga om den. Du behöver kanske nya grafiska element, texter och andra funktioner som du tror behövs för att bemöta dina besökare. Se till att bygga en bättre landningssida än dina konkurrenter i sökresultatet, mer text, bättre svar på besökarnas frågor, snabbare sida, enkel att förstå. 

Använder du internlänkning?

För att dela vidare PageRank mellan dina sidor behöver du internlänka från sidor med hög PageRank, gärna direkt i innehållet för att få det så relevant som möjligt. Se över vilka sidor du kan internlänka ifrån och använd sökordet som ankartext. 
 

Har du tillräckligt med länkar till din sajt?

För att ranka #1 på ett sökord kommer det antagligen krävas att du har en stark domän eller bra länkar mot din målsida, självklart beroende på sökord och konkurrens. För ett medelkonkurrensutsatt sökord kanske det inte krävs lika många länkar utan mer en starkare domän och bra internlänkning. För ett mer konkurrensutsatt sökord kommer det säkerligen behövas några bra länkar mot landningssidan också. Har du partners du kan be om länkar? Andra samarbeten där det är naturligt att länka till dig? Jobbar du med PR? Se över hur du kan skaffa bra och naturliga länkar till din sajt eller landningssida för att stärka upp ytterligare. 

Glöm inte basen

Självklart behöver hela sajten och landningssidan uppfylla Google’s krav i övrigt och säkerställ därför att du har bra sidtitel, huvudrubriker, navigation, content och en bra meta description för att öka din CTR. 

Sammanfattning

Ja så hur rankar man #1 på ett sökord då? Tyvärr finns det sällan ett enkelt svar men att följa råden i den här artikeln kommer göra det enklare för dig att ranka bra och om du dessutom bygger en bra sajt i övrigt så kommer dina chanser att öka för att ranka etta på ett sökord. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.