SEO - Sökmotoroptimering

Ökad synlighet på Google

Ökad trafik & försäljning

Få fler kunder genom effektiv SEO

Genom SEO (Sökmotoroptimering) kan du öka synligheten på Google som i sin tur kan ge dig fler kunder och ökad försäljning. För att lyckas med SEO krävs det en bra strategi och möjlighet att utföra effektivt SEO arbete över tid. Vill du få fler kunder från Google? Kontakta mig så berättar jag hur du kan göra det!

SEO Strategi

Jag hjälper dig att sätta upp en långsiktig SEO strategi och gör en grundläggande analys av er hemsida för att ta reda på förutsättningar och behov.

Onpage SEO

Med OnPage SEO hjälper jag er att optimera hemsidan ur ett SEO perspektiv. Jag säkerställer att Google kan besöka och indexera hemsidan samt att era sidor är optimerade utifrån sökordsanalysen.

Sökordsanalys

Med hjälp av en sökordsanalys tar jag fram sökbeteende och sökvolymer för era potentiella kunder. På så sätt säkerställer jag att ni syns på rätt sökord.

Bevakning

För att följa upp SEO arbetet krävs bevakning av både ranking, trafik och försäljning. Jag hjälper er att sätta upp en hållbar bevakning och uppföljning av SEO arbetet.

Frågor & Svar om SEO

Vad är SEO?

SEO står för Search Engine Optimization och på svenska blir det sökmotoroptimering. Kort sagt betyder SEO att man optimerar sin hemsida för att synas på sökmotor som exempelvis Google och Bing. 

Är SEO riskfyllt?

För att lyckas med SEO och att inte misslyckas krävs det att man vet vad man gör och har en bra strategi. Då är SEO riskfritt men det krävs hela tiden löpande arbete för att lyckas. 

Vad är en sökordsanalys?

En sökordsanalys innebär att man gör en analys av sökord, sökvolym och sökbeteende. Man gör detta för att ta reda på vad folk faktiskt söker efter och hur man bör strukturera sin hemsida för att synas på dom sökorden som är viktigast för ens verksamhet.

Ska jag jobba med SEo länkar?

Det finns inget bra svar på den frågan men att länkar är viktigt för SEO råder det ingen tvekan om. Kontakta mig så gör jag en bedömning av just er hemsida om det finns behov för det eller inte. 

Hur följer jag upp mitt SEO arbete?

SEO behöver man följa upp genom att bevaka ranking, trafik och försäljning via Google. Det finns mängder av bra verktyg för detta, både gratisverktyg och betalverktyg. 

Hur vet jag om det är lönsamt?

För dom allra flesta är SEO lönsamt. Om du använder dig av exempelvis Google Analytics och Google Search Console samt spårning av försäljning eller leads kan du räkna på om det är lönsam trafik eller inte.